Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът прие оставката на заместник-министъра на регионалното развитие

| обновено на 18.05.17 в 07:37
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов благодари на Павел Тенев за подадената оставка като заместник-министър на регионалното развитие и го определи като най-доброто предложение на Обединените патриоти.

Тенев се отказа от поста си в регионалното министерство заради снимка, на която прави нацистки поздрав до восъчна фигура на Адолф Хитлер. Борисов определи постъпката му като "грешка".

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов коментира: Кой знае какви майтапчийски снимки от Бухенвалд имам?! Запитан дали ще уволни и Симеонов, Бойко Борисов отговори с въпрос: А призивите за Корнелия Нинова да си даде оставката, когато потупа по рамото Зарков, който се пошегува, ако си спомняте, че току-що е бил с ченгета, визирайки моя дядо?

Премиерът потвърди, че в петък сутринта ще се срещне с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, но отказа да уточни темата на разговора:

Когато председателят на Върховния касационен съд поиска среща с премиера, мога само да го поканя и да чуя какво ще каже. Ще чуя какво има да ми казва той и ще кажа и аз какво мисля, коментира Борисов.

Срещата ще се проведе няколко дни след като председателят на ВКС призова президента Румен Радев да сформира специална комисия, която да разследва срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена и издател Сашо Дончев в офиса на члена на БСП Георги Гергов.

Президентът отказа с аргумента, че той не е разследващ орган и сформирането на комисия за т.нар. "ЦУМ гейт" е в разрез с Конституцията. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна