Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нефтохимик“ със солиден аванс в баражите за спасение

„Нефтохимик“ със солиден аванс в баражите за спасение
Снимка: Снимка "Спортал"

Отборът на „Нефтохимик“ спечели първия мач от баражите за оставане в първа лига срещу „Монтана“. На стадиона в Ловеч бургазлии се наложиха с 3:1 и взеха добър аванс преди реванша край морето на 22 май. Головете вкараха Костадин Хазуров (16-дузпа и 55) и Владислав Романов (20) за гостите, за „Монтана“ реализира Петър Атанасов (90). Реваншът е в понеделник.

Треньорът на Нефтохимик“ Христо Янев заяви: Момчетата се справиха много добре, показаха добър футбол. Излязоха, сериозно подходиха към това, което ни предстои. И се насладихме на прекрасния терен тук. Отборът има желание да остане, правим всичко възможно. В Нефтохимик видях много неща, научих много неща, взех си много поуки. Няма от какво да съм недоволен.

Треньорът на „Монтана“ Атанас Атанасов каза: Много негативен резултат, поиграхме, но разочароващо. Вкараха ни три гола след три изритани топки. Всяка една изритана топка, всеки един пас зад гърба на защитата се превръщаше в голова опасност. Това е недопустимо за професионалисти, за чужденци - да ни вкарат голове след ритнати топки от 70-80 метра. Айде, едното беше дузпа, вратарят има голяма вина. При това положение той трябваше да е излязъл още по-напред. Но тия чужденци, които имаме, нямат никаква класа. В нашето първенство има 10 пъти по-добри българи. Но не са виновни само чужденците. За целият отбор това беше едно безобразно представяне. Преди мача си говорихме неща, които трябваше да станат, но нищо от това не стана. Лошото е, че нямаме никакъв избор. Ние сме 14 човека като изключим юношите. Но докато имаме мачове, ще има и шансове за оцеляването ни. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени