Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Хакнаха митницата, точат ДДС" - под това заглавие вестник "Труд" разказва за петъчната акция, при която бяха заловени 23-ма души след почти двегодишно разследване на прокуратурата и ГДБОП.  "22-годишен ай ти специалист създал вируса", чрез който се извършвал фиктивен инзос и внос на стоки, уточнява вестник "Телеграф".  
"Няма опит за източване на Здравната каса в "Бургасмед", категорична е директорката на регионалната каса Таня Макашева в интервю за БНР, което вестник  "24 часа" цитира. Заради този случай беше уволнен заместник-министърът на здравеопазването Стоил Апостолов, управител на лечебното заведение, припомня изданието.  
"Последни сме по здравеопазване в Европа", сочат данни на специализираното медицинско издание "Лансет", пише вестник "Труд". Страната ни е на 70-о място в проучването, обхванало 195 държави, допълва печатното издание.
"Проверяваме цака ли ни Западна Европа с по-лоша храна", информира вестник "Монитор" по повод започващите проверки на земеделското министерство за качеството на предлаганите у нас стоки. "БАБХ ще проверява ядем ли продукти "второ качество", добавят от вестник "СЕГА". "Вземат проби от шоколад, безалкохолни, млечни и местни продукти, както и от детски храни", уточняват от "Стандарт". 
"Рекордни полети до морето", извежда на първа страница вестник "Стандарт". Изданието се позовава на данни, разпространени от директора на летище Варна Димитър Костадинов по време на дискусия, инициирана от "Стандарт",  за новия туристически сезон. На нея браншът поиска среща с премиера Бойко Борисов за решаване проблемите на сектора, уточнява изданието. 
"Забраняват алкохола и кучетата по плажа" през идното лято, алармира вестник "Телеграф". След проверка на регулациите за сезон 2017, изданието е установило и други забрани. Сред тях са ограничения за туристите да влизат в морето голи и да оставят малчуганите си без надзор във водата.
"Дете с "бръмбар" вкара полицията в забавачка", разказва вестник "Монитор" за куриозен случай от варненската градина "Иглика". Там майка зашила записващо устройство в панталона на сина си, което обаче дежурната лелка помислила за бомба.
"Йовков изтече въпреки обсадата на матурата", пише вестник "СЕГА" за задължителната матура по български език и литература за кандидат-студентите. "Подобно на Яворов, който през 2015-а подсказа през "Фейсбук", че ще се падне, часове преди матурата човек с профил "Йордан Йовков" предупреди зрелостниците", допълва изданието. "Войната на таралежите" от Братя Мормареви  пък трябваше да преразкажат 7-класниците от името на Маляка, добавя вестник "24 часа". 
"За да спрат инцидентите с изгубени туристи, ученици маркират планините ни", информира вестник "Телеграф". Доброволците ще поставят табелите на 27 и 28 май, както и на 3 и 4 юни на предварително определени места. За благодарност, спането на част от децата ще бъде осигурено от хижари, както и мекици за закуска.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна