Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправени пред риск

Снимка: Валерия Николова

Вчера стана ясно, че вандали са нападнали три туристически обекта на територията на парк Витоша. Това са дървеният мост над река Драгалевска и площадката над Драгалевци за хора с увреждания. Посегнато е и върху къта на земноводните в Музея на мечката. Щетите са на обща стойност около 5000 лева и за съжаление в случая става въпрос за туристически обекти, които са били ремонтирани само преди две години със средства по Оперативна програма "Околна среда".
Освен финансовите щети, кражбата на дървен материал и унищожената инфраструктура крие огромни рискове за туристите. Те са най-вече за колоездачите, които не рядко минават по мостовете с висока скорост, позовавайки се за своята сигурност на експертите от дирекцията на "Природен парк "Витоша". Сблъсъкът с реалността обаче може да доведе до трагични последствия .
Ще кажете, че това е дребнотемие и че ви занимавам с глупости: „Я, виж, госпожа, какво става по света и у нас, а ти си взела да ни занимаваш с някакви си откъртени дървени елементи за 5000 лева“. По своему ще сте прави, уважаеми, но не съвсем. И ще ви кажа защо.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна