Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27 души бяха задържани непосредствено преди мача между Левски и ЦСКА

| обновено на 28.05.17 в 19:08
„Левски“ – ЦСКА
Снимка: БГНЕС

27 души бяха задържани непосредствено преди мача между Левски и ЦСКА, който се играе в момента на Националния стадион „Васил Левски“.

Заради шествието на феновете на двата отбора в центъра на София, полицията на няколко пъти спира за кратко движението по някои улици.

Специални мерки за сигурност бяха взети около Националния стадион Васил Левски.

Влизащите бяха проверявани от полиция и охрана. Мерките бяха обявени още през седмицата от ръководството на МВР.

Засилено полицейско присъствие има и по спирките на градския транспорт, както и в кварталите, където се събират групи от фенове.

Полицията ще остане и след края на мача, за да не се допускат провокации.



Директорът на СДВР Ивайло Иванов уточни:

Създадена е организация за насищане с полицейски сили на територията на столицата, за да може при придвижване на феновете към стадиона да не бъде допуснато нарушение на обществения ред. Ще има физически проверки на КПП, които са изградени пред стадиона, след това на самите входове ще има претърсване на феновете от охранителна фирма и от полицейски служители.


От МВР припомнят кои вещи и предмети са абсолютно забранени - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки,  парфюми, чадъри.  

Забранява се престоят и паркирането на автомобили на алеите около стадиона като това ще важи още от 14 часа за моста пред стадиона и за ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна