Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив ще получи идната сряда 5 от общо 16 млн. лв. за подготовката си за ЕСК

| обновено на 29.05.17 в 17:19
Снимка: Антоанета Петричанска, Радио Пловдив

Премиерът Бойко Борисов участва в работна среща за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата. На нея присъстваха президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър, както и първите дипломати на Австрия, Чехия, Франция и Италия. 

Борисов обеща градът да получи необходимите средства от държавата за подготовката за „Пловдив – 2019“. На заседанието на Министерския съвет в сряда ще бъде променено постановлението, което не позволяваше градът да получи средствата. 
С промяната ще стане възможно още следващата сряда 5 от общо 16 милиона лева да бъдат преведени на града. Останалите 11 милиона лева ще бъдат предоставяни на траншове и през 2018 година.
Държавата има ангажимент да предостави на Пловдив 20 милиона лева за домакинството през 2019 година, като до момента е отпуснала 4 милиона лева за Зоокъта. 
Снимка

Каквото сме обещали за Пловдив, всичко сме изпълнили, подчерта премиерът и благодари на фондация "Америка за България" за помощта й за реставрация на Малката и Голяма Базилика.


На работната среща в Малката базилика, организирана от Фондация "Америка за България,  присъстваха министрите Лиляна Павлова и Боил Банов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов и депутати.

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна