Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладяна е бедствената ситуация в русенската община Сливо поле

| обновено на 02.06.17 в 11:33
Снимка: БНР

Овладяна е бедствената ситуация в русенската община Сливо поле. Снощи  силна гръмотевична буря, придружена с градушка, унищожи голяма част от селскостопанска реколта и повали дървета в няколко села.

Възстановено е електрозахранването в повечето места. Без ток все още са отделни махали. Екипи на електроразпределителното дружество „ЕНЕРГО ПРО“ работят по отстраняване на авариите.

Бурята, която е била от десета степен по скалата на Бофорт, е изкоренила дървета, унищожила е стопански постройки, разрушила е оранжерии и е нанесла пълен погром на селскостопанската реколта.

Градушката, която е падала снощи в продължение на 15 минути, е била с размери на грахово зърно, но е била примесена и с дъжд и силен вятър, с пориви от над 140 километра в час.

Има изтръгнати дървета, има повалени стълбове на електропроводи, има унищожена почти на 100 процента селскостопанска продукция в този район, в който това е поминъка. Това каза по-рано заместник-областният управител на Русе Валентин Колев и допълни, че е сформиран кризисен щаб и всички служби работят вече по отстраняване на щетите.

В хасковската община Симеоновград три села са останали без ток след гръмотевична буря миналата нощ. Засегнатите населени места са Тенево, Дряново и Троян.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна