Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нешвил“ изравни на „Питсбърг“ във финала за „Купа Стенли“

Отборът на „Нешвил“ победи „Питсбърг“ с 4:1 в четвъртия мач от финала за „Купа Стенли“ в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Резултатът в серията е 2:2 победи, играе се до 4 успеха.

Кале Ярнкрок откри резултата за „Нешвил“ в 15-ата, но Сидни Кросби изравни само след минута. Веднага след началото на втората третина Фредерик Годро покачи на 2:1 за домакините, а 6 минути преди края на частта се разписа и Виктор Арвидсон. Джеймс Нийл подхвана атаката и комбинира с Фишер, който пък даде към Арвидсон. Шведът в първия момент не успя да нанесе удар, но при втория опит прокара шайбата под ръкавицата на вратаря. Крайното 4:1 бе дело на Филип Форсберг три минути преди сирената на празна врата.

Руската звезда на гостите Евгений Малкин бе пълно разочарование и не изкара повече от 17 минути на леда общо, в което време се отличи само с два неточни удара. Кросби, който не можеше да се отличи с гол в 12 поредни финални мача за "Купа Стенли", вкара за първи път в такъв етап след 4 юни 2009 г. Това стана в четвъртия мач в серията против „Детройт“ за крайното 4:2. Освен това канадецът събра 161-ва точка (57 гола + 104 асистенции) в плейофите и се изкачи на 20-о място в листата на най-резултатните играчи в елиминациите.

25-годишният център Годро бе избран за играч на мача и вкара трети гол в този финален плейоф. Той е и вторият играч в историята на НХЛ, който вкарва три поредни гола в три поредни мача. Преди него подобно постижение има на името на Джон Хармс от "Чикаго Блекхоукс" през 1944 г. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна