Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация „Орлин Анастасов“ представя „Селска чест“ и „Палячи“

БНР Новини
На 22 юни поредното събитие организирано от една млада фондация ще бъде факт. През ноември миналата година представиха в Пловдив „Кармен“ на Бизе – постановка на старозагорсктата опера с изключително атрактивната Анита Рачвелишвили като Кармен. Сега събитията, с които се е заел Орлин Анастасов са доста повече. Много е голяма отговорността. В началото започнахме с едно две неща като проекти, но после започна да ни се услажда и добавяхме и сега само аз работя над осем проекта, което ме накара до края на годината да си взема отпуск – имах два договора, които ми се наложи да анулирам, защото двете неща не могат да вървят заедно.
За да подбере подходящи изпълнители за някои от проектите си Орлин Анастасов прави прослушвания на три места. Чухме много качествени гласове, на които сега не можем да дадем поле за изява, но си направихме база данни, тъй като аз доста години не съм бил в България и всичката информация, която имам, е от това, че някой ми е казал. Но сега, когато съм тук исках лично да чуя всички изпълнители, за да знам с какво разполагаме... В София се явяват почти 30 човека, като няколко от тях вече имат ангажименти. В къщата на Борис Христов в Рим имало по-малко певци. Едно от момичетата, която дори не беше пяло в опера, беше хористка и беше участвала в мюзикъли ... Добре че бяхме далеч – просто ни отвя с глас и аз веднага си спомних за Гена Димитрова. Така че и с нея се надявам да работим в бъдеще. На остров Корфу имахме най-малко участници – 5,6 души. Две от момичетата веднага ще включим в нашите бъдещи спектакли, но след прослушването за младите имаше толкова голям интерес от певци извън възрастта, така че трябваше и тях да чуем. Чух няколко певци, които толкова ме впечатлиха, че се надявам в бъдеще да работим с тях.
За предстоящите спектакли на „Селска чест“ на Маскани и "Палячи“ на Леонкавало в София в НДК почти всичко вече е готово. Постановчик на спектаклите е проф. Павел Герджиков, ще дирижира Вилиана Вълчева. Голямата звезда ще бъде Кристиан Бенедикт, латвийски тенор, който в момента е един от най-добрите изпълнители на Отело в целия свят. Сантуца ще бъде Йоана Железчева, Неда - Франческа Романа, Тонио - Венцеслав Анастасов, Силвио – Свилен Николов, Борис Луков – Туриду, Алфио – Пламен Димитров. В тези спектакли ще дебютират и двама млади изпълнители, които са избрани след проведените прослушвания – Анита Огнянова и Яни Николов. Освен тях в следващи проекти на фондацията ще участват още няколко певци – Мария Павлова, Божидар Божкилов, Марио Николов и Георги Димитров.
Какво още сподели Орлин Анастасов може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени