Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на икономиката уеднаквява режимите за приватизация

Снимка: www.dnevnik.bg

Министерството на икономиката работи по платформа за електронна търговия с публични активи на държавни дружества, съобщи министър Емил Караниколов. Целта е да се преодолеят съществуващите сега в закона различни режими на приватизация.

Платформата ще наложи еднакъв ред и еднакви правила за всички за продажби чрез публични търгове с явно наддаване. Всяка друга форма е неприемлива, коментира министър Караниколов:

В случая, ние уеднаквяваме процедурите и всички без лечебните заведения, тъй като там е по-специфично, ще бъдат по реда: предложения на Министерски съвет; вземане на решения от Народното събрание. Към момента в Закона за приватизация има различни режими, което е недопустимо.

19 500 000 лв. са постъпили от приватизация през миналата година, съобщи изпълнителният директор на агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Митко Симеонов. За продажба са предложени близо 70 обекта, като са проведени 45 публични търга с явно наддаване  и са реализирани 24 приватизационни продажби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна