Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков потвърди участие в националния отбор за световните квалификации

Снимка: www.sportal.bg

Александър Везенков е потвърдил участието си в националния отбор по баскетбол за световните квалификации през август. Състезателят на „Барселона“ е приел  повиквателната от старши треньора Любомир Минчев и ще се присъедини към тима, който започва подготовка на 28 юни и включва още 15 състезатели.

Българите са в една група с тимовете на Португалия и Беларус, като напред продължават първите два отбора в групата. Играе се на разменено гостуване, като домакинските мачове на българите ще се играят в Ботевград.  Квалификационните мачове за шампионата на планетата през 2019 година в Китай ще се проведат през август.

България стартира участието си с визита на Португалия на 2 август в Шинеш, след това има два домакински мача, които ще се играят в Ботевград - на 5 август срещу Беларус и на 12 август срещу Португалия. Последният квалификационен мач е срещу Беларус в Минск на 16 август.

Преди началото на квалификациите националният тим ще изиграе и шест контроли. На 7 и 8 юли са срещите срещу Холандия, на 12 юли срещу Австрия, на 15 юли срещу Македония, на 22 юли отново срещу Австрия и на 28 юли пак срещу Македония.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна