Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев и Шамко обсъдиха борбата с допинга

Красен Кралев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с министъра на спорта и туризма на Беларус Александър Шамко преди световната футболна квалификация Беларус - България.

Основна тема на разговора между министрите беше сходната ситуация, в която са поставени лабораториите за допингов контрол на двете държави.

България и Беларус са единствените държави, стартирали процеса за акредитация от Световната антидопингова агенция (САА) преди влизането в сила на забраната за акредитиране на лаборатории в Европа за срок от 4 години, която изтича в края на тази година.

През този 4-годишен период и двете държави направиха множество опити да обяснят на САА, че са в заварено положение и забраната не би трябвало да важи за тях.

Александър Шамко запозна Красен Кралев и с подготовката на Минск за домакинството на вторите летни Европейски игри през 2019 година, като бяха обсъдени и възможностите за съвместни лагери на български и беларуски спортисти на база подписаното през 2015 година споразумение за сътрудничество в областта на спорта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени