Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес откриват Триъгълната кула на антична Сердика

Снимка: Златина Йовкова

Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика ще бъде открита днес в 13.00 часа, съобщиха от Столичната община. Пространството е част от културно-историческото наследство на Сердика, което е реставрирано и включва място за културни прояви. То се намира в сутерена на сграда на бул."Княгиня Мария Луиза" 16. 

В пространството около Триъгълната кула ще се съберат представители на гражданския сектор и културни оператори, които са бенефициенти по Програма "Европа" на Столичната община за 2017 г. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи договорите на 42 неправителствени организации, чиито проекти са одобрени за финансиране от Столична община. Ще бъдат представени първите няколко проекта във всяка от трите приоритетни области на програмата. 

Посетителите ще могат да се насладят на фотоизложба в чест на 160 години от рождението на княз Александър Първи Батенберг. Авторът д-р Тошо Пейков е събрал над 130 фотоса от живота на Батенберг - детството му, идването в България, живота му след абдикацията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна