Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Ганев чете свои стихове в Първо студио на Радио Пловдив

Авторски рецитал „Този град ме позна“ или Жива книга на поета Георги Ганев и приятели-музиканти от Пловдив ще бъдат представени тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив.

Авторът ще прочете 25 стихотворения, вдъхновени и посветени на Пловдив и неговите творци. Творбите са включени в  новата книга „Въпрос на корен“, която ще излезе до месец с марката на издателство „Летера“.

Всички стихотворения са вдъхновени от или посветени на Пловдив и негови творци, писани са през последните 17 години, и са провокирани от трайната и дълбока привързаност на автора към любимия град.

Преди доста време Пловдив ми даде невероятно щедър, безценен кредит – започна да „ражда” моята душевност. Време е да се опитам да върна поне малко от взетото – с една ЖИВА КНИГА, пише авторът в поканата за събитието.

Ганев обещава да не бъде сам на сцената, а подкрепен от приятели – познати музиканти под тепетата, а верен на познатия си стил, със сигурност е подготвил и изненади.

Снимка

Само преди броени дни в препълненото култово заведение BEE BOP CAFE поетът даде старт на своето собствено ежемесечно  шоу ДВЕ ДУЗИНИ с джаз и поезия на английски език на живо, в което заедно с Антон Баев изпълниха по 12 стихотворения на английски пред публика от различни националности, подпомагани от виртуозните парчета на младите и талантливи джаз изпълнители Жели Белчилова, Александър Леков, Николай Карагеоргиев и Начо Господинов.

Подобно представяне на българска поезия на чужд език за пръв път се случва в Пловдив, а както се оказва – и в България.

Рециталът в Радио Пловдив се очаква с интерес и от почитателите на поета в Дъблин, Белфаст, Монтрьо и особено в Остин сити, щата Тексас, на чийто международен поетичен фестивал миналата година поезията на Георги Ганев и ефектните  му публични и медийни изяви успяха да спечелят много нови приятели на на града ни в Америка и автори от четири континента.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени