Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 вече са жертвите на големия пожар в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Надеждите на роднини и близки да научат добри новини за липсващите след големия пожар в „Гренфел тауър“ в Лондон стават все по-малки. Комисар Стюърт Канди съобщи последни данни на полицията:

За съжаление мога да потвърдя, че броят на загиналите вече е 17. Очакваме обаче броят на жертвите чувствително да нарасне. 37 души са лекувани в болници, 17 от тях са в критично състояние. 

Канди обаче заяви, че не иска на този етап да спекулира с точната бройка на водещите се изчезнали. Шефът на пожарната команда Дани Котън заяви, че почти няма надежда за повече оцелели. Претърсването на сградата продължава за откриване и идентифициране на повече жертви.

Предвид несигурността на някои етажи в силно повредената сграда ще бъдат използвани специално обучени кучета, които са по-леки и ще бъдат по-ефективни в издирването, заяви Дани Котън. Тя обаче допълни, че операцията може да продължи със седмици.

Премиерът Тереза Мей посети мястото на трагедията. Кралицата изпрати нейните съболезнования на роднините и близките на жертвите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна