Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панайотов: Завръщам се вкъщи, искам да спечеля трофеи с "Левски"

Васил Панайотов бе представен от Даниел Боримиров
Снимка: levski

Полузащитникът Васил Панайотов подписа официално договора си с футболния "Левски". 26-годишният Панайотов, който е юноша на "сините", е осмото ново попълнение в състава на столичани през това лято след Иван Горанов, Александър Любенов, Жуниор Мапуку, Георги Ангелов, Антонио Вутов, Серджиу Буш и Милош Цветкович. Халфът се завръща на "Герена" със свободен трансфер от полския втородивизионен "Стал Миелец", за който записа 15 мача през пролетта с 6 асистенции. В кариерата си плеймейкърът е играл още за "Берое", "Пирин" Гоце Делчев и "Банско", а в чужбина се е състезавал още за "Агиа Напа" (Кипър) и за "Завиша Бидгошч" (Полша).

Много съм щастлив, че ще завръщам вкъщи. Имах две други оферти от България и една от чужбина, но не съм се колебал и за секунда, когато ме потърсиха от Левски. За мен винаги е било мечта да играя със "синята" фланелка за най-големия клуб в България. Искам да благодаря на Даниел Боримиров и на Николай Митов, които ми гласуваха това доверие. Ще дам всичко от себе си, за да го оправдая и да не ги разочаровам, коментира Васил Панайотов.

Много съм развълнуван. Приемам това като втори шанс, защото като юноша на Левски, точно когато трябваше да заиграя в мъжкия отбор, получих една контузия и това ми попречи да се боря за място в състава. Може би тук е мястото да благодаря и на един друг бивш футболист на "Левски" и мой съгражданин Костадин Башов, който преди три години, когато бях на кръстопът, повярва в мен и ми помогна да си намеря отбор в Кипър. Това ми върна увереността и самочувствието, а след това кариерата ми отново тръгна нагоре, каза още Васил Панайотов. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна