Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП вижда основания за оставка на председателя на КЗК

Снимка: cpc.bg

БСП вижда основания за оставка на председателя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. От партията посочват разминаване в становищата на комисията по проверките за картел с цените на горивата. Румен Гечев от БСП аргументира позицията на партията:

Пред българската общественост беше заявено от КЗК, че тя е установила нарушение. Няколко месеца по-късно същата комисия ни казва: "Няма картел в пазара на горива. Няма измама на българската държава". Къде е истината? Една ключова държавна институция не може да се справи с някакви добри адвокати на ответниците. Ами ако е така, ръководството да си подаде оставката и да назначим тези великолепни адвокати да ръководят Държавната агенция.

От своя страна Валентин Николов от ГЕРБ смята, че към антимонополната комисия се проявява агресия. Той посочи, че комисията е дала препоръки за пазара на горивата:

Можем заедно. Може вие да ги внесете. Мисля, че тази агресия е излишна. Все пак ние трябва да помогнем на тази комисия да бъде достатъчно независим орган, достатъчно правопредлагащ от гледна точка на конкуренцията, защото наистина всяка една липса на решение или решение неправилно ще рефлектира върху потребителите и конкретно дори и на нас.

Депутатите приеха доклада на Комисията за защита на конкуренцията за 2016 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна