Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха директора на НДК

| обновено на 26.06.17 в 20:18
Снимка: facebook.com

Директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е освободен от длъжност от министъра за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, съобщиха от кабинета ѝ.

Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК. Негов председател ще бъде Таня Милева, която е началник на кабинета на Павлова. Новият изпълнителен директор на НДК е Борислав Великов.

Решението за уволнение на Боршош е взето заради „системно неизпълнение на указанията“. Също така е поставено под съмнение „доброто управление на дружеството и изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на председателството“, допълват от кабинета на Лиляна Павлова.

В съобщение в социалните мрежи Боршош написа, че отказва да подписва нови обществени поръчки, говори за натиск и поставяне на условия, които не отговарят на правилата и закона. Хаосът, който цари през последните два месеца, заплашва да провали европредседателството, пише още бившият шеф на НДК. 

За ремонта на НДК бяха отделени първоначално 20 милиона лева. По-късно бяха отпуснати 28 милиона лева. За забавяне в дейностите беше съобщено още в доклад на бившия служебен вицепремиер Деница Златева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна