Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър

| обновено на 27.06.17 в 16:59
Снимка: БГНЕС

Незрящите туристи, които бяха нападнати от 21-годишен мъж в Несебър, са словаци. Това е станало ясно след проверката на полицията, съобщи за БНР дирекорът на Окръжна дирекция на МВР Калоян Калоянов:

Събрали сме достатъчно доказателства за престъплението, което е извършено. Преди около час ми беше докладвано, че са установени и потърпевшите и материалите са докладвани в прокуратура.

Малко по-рано днес бе задържан и извършителят на деянието. 21-годишният мъж ще остане в ареста за денонощие. Снощи беше разпространен видеоматериал, който показва агресивните действия на нападателя.

Инцидентът е станал на оживена търговска улица в морския град преди дни. На видеото ясно се вижда как младият несебърлия слиза от колата си и удря жената, която води групата от трима незрящи. Говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева уточни, че не е постъпил сигнал за агресия на телефон 112 след инцидента, а полицията се е самосезирала след разпространението на клипа.

Намерени и разпитани са свидетели, очевидци на инцидента, иззети са видеозаписи от охранителни камери, разположени в близост до местопроизшествието, назначени са и експертизи като събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура - Несебър за предприемане на последващи действия.

Рандева уточни, че младият мъж до момента е с чисто криминално минало.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна