Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" потегли към Павлодар

Снимка: ФК Дунав

С надежда за добро представяне футболистите на "Дунав" отпътуваха тази сутрин за Павлодар, Казахстан, където ще гостуват на Иртиш. Двата отбора се изправят един срещу друг на 29 юни от 17:00 часа българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа. Реваншът е на 6 юли от 20:00 ч. на Градския стадион в Русе.

"Драконите" потеглиха точно в 8,10 часа от клубната база с автобус за Истанбул. От там русенската група ще лети до Астана, откъдето пък ще хване вътрешен полет, за да стигне до крайната дестинация в Павлодар.

На 28 юни в часа на мача дунавци ще проведат и официална тренировка на местния Централен стадион. Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе.

Допълнителен кураж им вдъхнаха и част от най-верните фенове на отбора, които изпратиха своите любимци пред стадиона в квартал "Здравец", пожелавайки им лек път и попътен вятър в европейското начинание.

От русенския клуб припомнят, че това е второ участие на Дунав в евротурнирите. През 1975 година отборът също завършва на четвъртото място и получава право на участие в надпреварата за Купата на УЕФА. Тогава дори побеждава италианския колос Рома на своя Градски стадион.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна