Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пращаме шестима гимнастици на младежкия спортен фестивал в Унгария

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима състезатели по спортна гимнастика ще представят България на младежкия олимпийски фестивал в Унгария, новината съобщи президентът на Българската федерация Красимир Дунев.

За отговорното състезание се готвят Рая Ранчова, Десислава Маслева, Рая Апостолова и Нели Тодорова при девойките и Дейвид Хъдълстоун, Мартин Мишев, Георги Иванов и Радослав Рачев при младежите. След края на контролните състезания и моделираните тренировки ще отпадне по един представител и в двата пола.

Красимир Дунев разкри още, че мъжкия ни национален отбор вече е на лагер в Сърбия, като част от подготовката за предстоящата световна купа във Варна. Домакин на състезанието от 1 до 3 септември ще е Двореца на културата и спорта.

Залата е готова. До сега имаме подадени заявки от 24 държави. Украйна потвърди участие, като в листата личат имената на олимпийския шампион Радивилов и на големия Олег Верняев. Беларус също са потвърдили пристигането си, както и тима на Азербайджан. Окончателно имената на състезателите ще станат ясни след 1 юли. Кои гимнастици ще представят България ще решим до 1 август, допълни Дунев.

Легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев пък постави цел пред състава – два финала на отделните уреди от световната купа във Варна.

Притеснението ни е свързано с това, че по-късно бяхме вписани в международния календар и това оказва влияние върху участието на големите звезди, защото те си структурират програмата през предходната година, заяви Йовчев.

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев коментира и отминалото държавно първенство, а Йордан Йовчев второто издание на турнира за едноименната купа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна