Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите аспекти на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат обсъдени в НС

На кръгла маса в парламента ще бъдат обсъдени политическите аспекти на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя се организира в момент, когато изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош се оттегли от поста си. Именно в НДК трябва да се проведат най-важните мероприятия от европредседателството.

В началото на седмицата Мирослав Боршош бе уволнен от ресорния министър по европредседателството Лиляна Павлова, но след това възстановен на работа от премиера Бойко Борисов.

НДК мина на подчинение на Министерството на културата. Причината за уволнението бяха доклади за обществени поръчки, с които вече се зае прокуратурата, а снощи Боршош се оттегли от поста, докато текат проверките.

Сред основните приоритети, изведени от България по време на председателството на Съвета на Европейския съюз, са мигрантската криза и енергийният съюз, разговорите по оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз и най-вече защитата на правата на европейските граждани – също ще са във фокуса на Българското председателство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна