Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасност от предозиране

Снимка: Анелия Кръндева
Ще цитирам един текст на в. „Дневник”: Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на „Дневник” „Предозиране” започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън политиката. Следва инициатива на Община Враца - конкурсът „Най-патриотичен клас”.

В него са се включили 12-окласници от три врачански училища се състезават в конкурса, организиран по повод 141-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Той се провежда под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов, се разбира от Фейсбук страница на събитието.
В конкурса участват три паралелки от Профилираната природо-математическа гимназия (ППМГ), Средно училище „Христо Ботев” и Средно училище „Козма Тричков”. Нито от сайта на Община Враца, нито от страницата на конкурса в социалната мрежа се разбира какви са условията за участие и критериите за оценка на победителите, но трите паралелки са публикували специално създадени видеоклипове, от които се разбира, че са участвали в различни инициативи. Така например учениците от 12Б клас на СУ „Христо Ботев” са създали видеоклип, в който под звуците на Дунавско хоро и облечени с носии от цялата страна очертават картата на България. Идеята им е била да представят традиционните костюми от всички фолклорни области.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна