Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медалистът Далаклиев: Сбъднахме една наша мечта

Снимка: БФ Таекуондо

Бронзовият медалист от Световното първенство по таекуондо в олимпийската версия Владимир Далаклиев заяви в интервю за „Хоризонт“, че е сбъднал една от мечтите си. Далаклиев извоюва третото място в кат. 68 килограма.

Още не осъзнавам напълно какво се случи в последните дни. Наистина съм щастлив, че този път успях да сбъдна една наша мечта, за която се борим от доста дълго време. Най-трудната ми среща, като изключим последната, беше третата – срещу представителя на Мексико. Успях да я спечеля с малко повече хитрост, тактика, доста стисках зъби. Не спирах да мисля за победата и как да преодолея този противник.



След достигането до полуфиналите, на следващия ден не се чувствах добре, не успях просто да покажа на какво съм способен. Предишните мачове ми се отразиха изключително тежко. Апетитът ми се простира все по-нагоре и по-нагоре. Постигнахме доста, но няма да спирам да се боря за още по-големи стъпала и изкачване на върхове. За този медал са „виновни“ моите треньори и всеки хора, които бяха до мен през тези години, заяви Далаклиев.



Треньорът му Пламен Трънски добави: Този медал го чакаме от много години. Може би повече от 10 години. Влади направи едно блестящо представяне. На осминафиналите мексиканецът беше доста по-неприятен противник от корееца. Ако полуфиналът беше в деня, в който се играеха и другите мачове, резултатът нямаше да бъде такъв. Сега целта ни е класиране и участие на Олимпийски игри. Надявам се да успеем с това наше желание. Целта ни е да не разчитаме на квалификации, а да натрупаме необходимия брой точки, за да участваме по право.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна