Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: Ако бяхме изпълнили програмата 100%, щяхме да се поздравим с 2-3 медала

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аз много рядко влизам на такова състезание, защото участвам наравно с тях. Аз преживявам неговите битки и не само неговите, а на целия български отбор. Ли Хун беше единственото препятствие пред него. Ако не бяхме прекалили с радостта, ако не беше това страхотно вълнение, което изпитахме всички, ако бяхме малко по-коравосърдечни и бяхме обърнали повече внимание на възстановяването му мисля, че можеше да се случи чудо. Сигурен съм обаче, че ще стане на следящото световно първенство, това заяви специално за предаването „Спорт и музика“ президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев,след приключване на световното първенство в Корея, където Владимир Далаклиев (кат. 68 килограма) спечели първия за България бронзов медал при мъжете.

Аз бях много пестелив на обещания, защото горе-долу знам какво можеше да се случи, ако бяхме изпълнили програмата на 100 процента. Тогава ние можеше да се поздравим с 2-3 медала. Не взимането на световното първенство беше мое действие. Офертата, която бе направена от ОАЕ беше изключителна. Десетократно и половина превъзхождаше нашата. Става дума за милиони, а ние трябва да сме по-пестеливи, коментира още вицепрезидентът на европейския съюз по таекуондо.

Световните серии са ранкинговите турнири, които са върхът и са като големия шлем в АТР или като световната купа по художествената гимнастика. В тях участват само топ отборите и топ състезателите. Те са платени турнири, за някои състезатели са по-важни от европейските и световните първенства, завърши Бинев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени