Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Иртиш" отстрани "Дунав"

Снимка: БТА

"Дунав" (Русе) загуби от "Иртиш" (Павлодар) с 0:2 и с общ резултат 0:3 от двата мача тимът от Казахстан продължава напред във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Въпреки че Дунав започнаха по-добре мача, първия гол отбелязаха гостите от Павлодар още в 6-ата минута, когато Марио Маслач вкара с глава центрираната от корнер топка.  В 14-ата минута русенци можеха да изравнят резултата, след като Бирсент Карагарен излезе сам срещу вратаря на гостите и стреля, но топката бе избита от Лория в корнер. Пет минути по-късно пак той имаше възможност да отбележи, но вратарят парира изстрела му. В 26-ата минута Самир Аясс стреля силно, но Лория успя да избие.

В 37-ата минута Иртиш можеха да удвоят резултата, след като Дарабаев остана сам срещу Станислав Антонов, успя да го прехвърли, но топката излезе в аут. В 44-ата минута Бугаев бе близо до гола, шутира, но Патев успя да изчисти в корнер. Така приключи и първата част.

Иртиш започна силно второто полувреме, като в 49-ата минута Антонио проби сам, навлезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут. Пет минути по-късно и Бранимир Костадинов пропусна да изравни за Дунав. В 88-ата минута Дарабаев стреля от границата на наказателното поле и удвои резултата за Иртиш. Въпреки шансовете си, Дунав не успя да стигне до гол в мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна