Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият в "Левски" няма търпение първенството да започне

Жорди Гомес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският офанзивен халф Жорди Гомес подписа договор за две години с футболния "Левски". Той се надява бързо да се адаптира към клуба и да радва привържениците с играта си.

Юношата на "Барселона" през своята кариера е играл още в "Еспаньол", "Уигън", "Суонзи", "Съндърланд", "Блекбърн" и "Райо Валекано". Най-големият големият успех на Жорди Гомес е спечелването на ФА Къп през 2013 година с екипа на "Уигън", когато играе 81 минути за победата с 1:0 над "Манчестър Сити" във финала на "Уембли". За последно "Гомес" играе в Райо Валекано.

Чувствам се отлично. Знам, че идвам в голям клуб. Нямам търпение да се запозная с моите нови съотборници и да започна тренировките и мачовете. Чакам с нетърпение първенството да започне. За първи път съм в България, ще ми трябва малко време за адаптация, но мисля, че София ще ми хареса. Надявам се на много успехи. Израснах в школата на "Барселона". Спомням си дебюта за първия отбор в един мач заедно с Лео Меси. Пазя хубави спомени от този момент. Амбициите ми са големи. Ще се борим за титла и купа и за добро представяне в "Лига Европа". Договорът ми е за 1 година с опция за още 1, каза Жорди Гомес след подписването на договора.

Чуйте още от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени