Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на София се превръща и в Ден на баскетбола

Денят на София - 17 септември, тази година ще се превърне в Ден на баскетбола. Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ) прие предложението на този ден да бъдат организирани мачовете за суперкупата при мъжете и жените. Двата двубоя, съответно между „Берое“ и „Лукойл Академик“ и между „Хасково“ и „Монтана“, ще бъдат кулминацията на деня, изпълнен с баскетболни активности. В рамките на 12 часа в зала „Универсиада“ и в площите около нея ще се съберат някои от най-добрите играчи в България, както и стотици деца и любители на баскетбола.

Събитието ще стартира в 10.00 часа и ще продължи до 22.00 часа. За начало са предвидени игри 3х3 между отбори от ученици - любители във възрастовата група от 12 до 16 години, както и мачове за деца до 8 и до 10 години. След 12.00 часа в залата ще играят девически отбори във формат 3х3 в отворена възрастова група, а пред залата ще се проведат конкурси за тройки и забивки. Треньори и съдии ще премерят сили в среща от 14.00 часа. За 15.00 часа е насрочена демонстративна игра между ветерани и журналисти.

Същинската програма ще започне в 16.00 часа със среща между шампиона в „А“ група и сборен отбор от аматьори. От 18.00 часа е мачът за суперкупата на България при жените, а от 20.00 часа започва мачът за суперкупата при мъжете.

Страхотни награди от спонсорите ще има за всички победители и малките участници, а игри с публиката ще дадат възможност и на феновете да се насладят в още по-голяма степен на баскетболното събитие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна