Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоря покривът на трамвайната спирка на ул."Вишнева" в София

Снимка: Николай Христов

Изгоря част от покрива на дървената постройка на трамвайната спирка на ул." Вишнева" в столичния квартал "Лозенец". Няма пострадали при иницидента, станал рано тази сутрин. 
Няма промени в движението на трамваите заради инцидента.

Сигналът е подаден около 05.00 часа тази сутрин в полицията, като на място са били изпратени два противопожарни автомобила. Най-вероятно огънят е тръгнал от подпокривното пространство на къщата, която е стара и има архитектурна стойност. Това обясниха пред "Хоризонт" от МВР. 

В последните години къщата се е ползвала за съхраняване на инертни материали от хора, които поддържат линията на Столичния градски транспорт, по-скоро на трамваите. Хора обаче, които живеят в района, обясниха пред "Хоризонт", че тук преди време са били забелязвани да се събират и клошари, и младежи, които могат да се окачествят като скинари. 
Ето какво каза жена, станала свидетел на пожара:
Направо вандалски акт, защото тази къща е много приятно място и прекрасно нещо, което е направено и има и историческа стойност. Знаем, че тя има връзка с царската фамилия. Тя я е построила и има запазен архитектурен стил от едно време и просто е нещо уникално на това място.

Към момента полицията работи по две версии. Едната от версиите е, че става въпрос за неволно предизвикан пожар от хора, които са се били събрали в района, а според другата версия става въпрос за умишлени действия. Все още обаче не е ясно кой точно и как е предизвикал пожара. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени