Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частна фирма поема охраната на „Левски“ – „Хайдук“

Снимка: БГНЕС

Частна фирма ще поеме охраната на срещата-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа между „Левски“ и „Хайдук“. Задачата и е да следи за опазване на реда на територията на стадион „Георги Аспарухов“ по време на провеждане на мача. При дейността си тя ще бъде подпомагана от полицейските служители, които ще съдействат при възникнала необходимост.

Поради наложено наказание на „сините“ от УЕФА, срещата ще се проведе без публика. За привържениците на „Левски“ на алеята пред сектор „А” ще бъде обособена фен зона, където на видеостена ще може да се гледа срещата.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на зоната полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на лица с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Столичната дирекция на вътрешните работи призовава всички посетители на футболната среща да спазват мерките залегнали в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна