Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" обърна "Жалгирис" с 4:1

Клаудио Кешерю
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Лудогорец" победи литовския "Жалгирис" с 4:1 на своя стадион в мач реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани загубиха първата среща с 1:2, изоставаха и от 15-ата минута на своето домакинство с 0:1, но успяха да обърнат развоя в своя полза. Така с общ резултат 5:3 българският шампион продължава в третия кръг, където най-вероятно ще срещне "Апоел" Беер Шева. Израелците все още не са завършил исрещата си реванш с унгарския Хонвед, но имат преднина в общия резултат 4:1, като два от головете са на чужд терен.

Клаудиу Кешерю заби две попадения за „Лудогорец", а по един гол добавиха Вандерсон и Натанаел. За Жалгирис се разписа бившият нападател на ЦСКА Серж Нюаджи.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев направи четири промени в сравнение с първата среща в Литва. Извън титулярите останаха Георги Терзиев, Густаво Кампаняро, Джоди Лукоки и вратарят Ренан. На тяхно място застанаха Игор Пастун, Клаудиу Кешерю и Светослав Дяков. Новият страж  Хорхе Браун също записа дебют на вратата на разградчани.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени