Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала "Фестивална" вече ще се казва "Асикс Арена"

Снимка: БГНЕС

 




Изпълнителният директор на "Академика 2011" Борис Тодоров и представителят на "Асикс" Любо Ганев подписаха в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев спонсорски договор, с който спортният концерн дава името си на реновираната зала "Фестивална", която вече се казва "Асикс Арена".

Контрактът е за 6 години, като фирмата ще подпомага издръжката на съоръжението със 100 000 лв. годишно.

Изключително много се гордеем с този проект. Самият факт, че световноизвестна компания като "Асикс" се ангажира и дава името си показва, че сме на прав път в амбициите си да реновираме спортната инфраструктура в страната и да покажем един нов модел на работа между държавата и частния бизнес, заяви Кралев.

Министърът обяви още, че официалното откриване на "Асикс Арена" ще бъде в началото на месец септември. В момента по залата се извършват последни довършителни дейности в търговските площи и фоайетата.

След ремонта капацитетът на "Арена Асикс" е увеличен на 2270 седящи места, като за концертни и културни събития може да приеме до 6000 човека. Съоръжението е оборудвано с нова лекоатлетическа писта - марка "Мондо" с 4 коридора. Залата е подходяща за практикуване на редица спортове и провеждане на състезания по лека атлетика, футзал, танци, аеробика, бойни спортове, гимнастика, фитнес и др.

Цялата стойност на ремонта е 7 млн. лв., от които 4 млн. собствени средства на "Академика 2011" и 3 млн. лв. по договор за енергийна ефективност.

След официалното подписване на договора за новото име на "Асикс Арена" министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на сребърната медалистка на 1500 м от Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Гросето (Ит) Лиляна Георгиева и на Александра Начева - сребърна медалистка на троен скок от световното първенство за юноши и девойки под 18 години в Найроби (Кения), както и на техните треньори Радмила Станкович и Стойко Цонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна