Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът във вилната зона на бургаското село Изворище вече е почти овладян

| обновено на 02.08.17 в 18:19
Снимка: БГНЕС


Пожарът във вилната зона в бургаското село Изворище вече е почти овладян. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в областния град. Днес там горяха постройки и треви, а фронтът на стихията беше няколко километра. Няма данни за пострадали хора, заяви кметът на града Тодор Тодоров за предаването "12+4". Той изтъкна, че огънят бушува на около 2 км. от обитаваните къщи в района, а пътят е бил затворен от съображения за безопасност.

Междувременно беше регистрирано ново огнище в района на бургаския квартал Банево. 

Заради силния вятър, който духа в посока кв.Банево, огънят тръгна със страшна скорост към квартала и стигна някъде да километър и половина-два от последните къщи. Изключително бърза реакция на пожарникарите - те успяха да овладеят този нов фронт, който възникна и поне, към момента огънят не се вижда, само силно задимяване в този район. Така че пожарникарите успяха да се справят. 

Продължава да гори близкият хълм. Той е за щастие далеч от всякакви постройки, но пожарникарите се опитват да се справят със ситуацията. 

Поне 10-15 къщи във вилната зона на с. Изворище са изгорели при пожара, който е възникнал някъде след 12 часа днес. Щетите тепърва ще се уточняват, след като бъде изгасен изцяло огънят. Най-вероятно причината за възникването на пожара е варене на буркани с компоти за зимата, но това също е в процес на изясняване. 

Един човек е задържан от органите на реда заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той е отказал да напусне цеха, който притежава, и е бил пълен с изключително ценен за него инвентар и е задържан именно заради това. И към момента продължава работата на пожарникарите. 

Няма пряка опасност за кв. Банево към този момент. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени