Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията откри оръжието на самоубилия се бизнесмен в Пловдив

| обновено на 03.08.17 в 12:17
Снимка: БГНЕС
74-годишен мъж, бивш военен, е взел оръжието, с което миналата седмица се е самоубил бизнесменът Данаил Божилов в пловдивския парк "Лаута". Пистолетът е открит след претърсване в дома му. В тази връзка и след окончателните резултати от всички експертизи, назначени по случая, категорично може да се каже, че става въпрос за самоубийство, заяви заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

74-годишният Симеон Стоев е бил сред първите, приближил се до трупа и има свидетели, които са разказали, че той се е навел и е взел нещо от местопрестъплението. През цялото време мъжът е отричал оръжието да е у него, каза главният секретар на МВР Младен Маринов:

Три дни-четири говорим постоянно с този човек, тъй като всичко водеше към него. Той по никакъв начин не искаше да ни съдейства, напротив. През цялото време ни заблуждаваше, че не е той и наистина го играеше много добре, което, разбира се, наложи да изчакаме съответните назначени експертизи, да имаме законово основание и да влезем на това претърсване. Естествено, през това време ние бяхме създали организация да предотвратим евентуално и по-нататъшни действия по прикриване на следи и така нататък. В крайна сметка всичко си дойде на мястото.

Оръжието е открито в тайник между печката и подовата настилка. В дома на Стоев е намерен и друг пистолет, за който няма разрешително. Той е в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане.

Съдебно-балистична и графологична експертизи доказват, че Данаил Божилов се е прострелял със собствения си пистолет и почеркът на предсмъртното писмо е негов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна