Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ вкара 4 гола на „Славия“

„Берое“ победи като гост „Славия“ с 4:1
Снимка: Спортал

Отборът на „Берое“ победи като гост „Славия“ с 4:1 в първия мач от четвъртия кръг на Първа професионално лига по футбол. Головете вкараха Карлос Охене (22 мин),  Стефан Велков (автогол в 69-ата), Педро Еуженио (83 и 90), а за „белите“ точен бе Ивайло Димитров (57). Така „Берое“ записа първа победа през новото първенство, а „Славия“ допусна второ поредно поражение пред собствена публика.

На трибуните на стадиона в квартал „Овча купел“ бяха бившите капитани на националния ни отбор Стилиян Петров и Димитър Бербатов.

След срещата Александър Томаш, треньорът на „Берое“, заяви: Бях убеден, че в този мач ще вкараме голове. Трябва ни още много работа, както и увереност. Има още много да работим, футболистите се стараят всеки ден. Не може да контролираме двубоя дълго време. Трудно е да промениш мисленето на определени футболисти. По-важна е играта, след това и резултатите ще дойдат. Това е един от проблемите на нашия футбол. Работим върху селекцията. Убеден съм, че с постоянство и работа ще намерим точния за нас човек в предни позиции.

Златомир Загорчич, треньор на „Славия“:  Второто полувреме беше горе-долу добре. През първата част допуснахме старите грешки. Трябва да изчистим нещата като автогола. Момчетата се бориха, опитаха се да направят нещо, но не успяха. Повтаряме си грешките, но се надявам да ги изчистим и да тръгнем нагоре. Не знам дали има притеснение при футболистите. Получава ни се в тренировките, в мачовете - не. „Берое“ имаше повече положения и ни победи. Може би някои момчета все още нямат необходимото самочувствие. В определени моменти концентрацията спада и няма достатъчно възможности, за да вземем точните решения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна