Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Валери Симеонов провери изпълнението на мерките в "Шекер махала"

| обновено на 06.08.17 в 19:27
Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов провери лично изпълнението на мерките за успокояване на напрежението в пловдивската "Шекер махала". Той се срещна с кмета на район „Северен“ Ральо Ралев, с когото обсъди разкриването на полицейска приемна там. Преди да отпътува за Асеновград, където в 19 часа започва поредният протест, Симеонов каза:

Всичко, което е поето като ангажимент в Асеновград, е свършено. Както от страна на общината, така и на полицията, така и от страна на държавата. Всичко. За мен са странни тези имитации на протести, които продължават. Ще отида там да ги питам какво още искат, след като всичко, което е поето като ангажимент, е направено в Асеновград. И аз се чудя тези хора не разбират ли, че всеки техен протест коства десетина хиляди лева на тези момчета с униформите.

Посещението на Валени Симеонов в Пловдив идва дни след срещата му с жители от квартал "Тодор Каблешков", които от години негодуват от системното нарушаване на обществения ред:

Заселват се, музика, бурки, през нощта са тъпани, нещо страшно е.

След срещата вицепремиерът Симеонов обяви редица мерки за успокояване на напрежението, договорени с гражданите:

Ще се предприемат действия за премахването на незаконните постройки. Ще се обърнем отново към общината с молба да възстанови приемната, която е на територията на въпросния квартал, за да може да има постоянно присъствие в квартала. Да се реагира незабавно при сигнали за шумна музика, за шумни празненства, които тормозят и нарушават обществения ред.

 Вицепремиерът даде две седмици срок за изпълнение на мерките, като обеща лично да контролира процеса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна