Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураган връхлетя Северна Италия

Лошо време и в Хърватия

| обновено на 11.08.17 в 12:04
Снимка: Цецо Папазов

Лошо време обхвана Северна Италия. Торнадо създаде редица проблеми в района на Венеция, където 50 души поискаха лекарска помощ.

Ураганът, който връхлетя северната част на Италия, обхващайки алпийската дъга на Апенинския полуостров, нанесе сериозни щети в областите Пиемонте, Ломбардия, Фриули Венеция – Джулия и Емилия Романя. В морските курорти под Венеция като Бибионе, Йезоло и други, около 50 души потърсиха лекарска помощ в местните болници поради травми в резултат на удари от летящи предмети. От гражданска защита отрекоха информацията за изчезнал човек в резултат на урагана, достигнал до остров Албарела, намиращ между Венеция и делтата на река По.

Силна градушка и дъждовни бури бяха регистрирани в Южен Тирол и в Тоскана, където в главния град Флоренция има паднали дървета, мазилки и бе прекъснато подаването на ток. Лошото време създаде големи затруднения и в железопътния транспорт, като връзката между Флоренция и Венеция имаше закъснение от над три часа.

Жълтият код остава в сила през тези часове за Северна Италия. В южната половина на страната духат силни ветрове и на места има краткотрайни бури.

Бурята се премести и във вътрешността на Хърватия и предизвика истински хаос в столицата Загреб. Повредени са трамвайни линии, изкоренени са десетки дървета, които пречат на движението по булевардите.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени