Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" бие при дебюта на треньора Делио Роси

Делио Роси дебютира с победа в официален мач на "Левски"
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски“ спечели втората си победа в Първа професионална лига по футбол – 2:0 над „Дунав“ (Русе) в петия кръг. Головете вкараха Давид Яблонски в 69 мин. И Серджиу Буш в 90-ата. Срещата бе официален дебют на италианския треньор Делио Роси начело на тима.

Французинът от състава на „сините“ Габриел Обертан заяви: Бяхме добре организирани и спечелихме. Беше важно да го направим след загубата миналата седмица. „Дунав“ направи двубоя труден за нас, но до момента, в който вкарахме за 1:0. След това можехме да затворим мача, но дълго време не успяхме. Техният вратар бе като Супермен днес. Много ми хареса, но следващия път ще му вкарам. Делио Роси е много по-различен от останалите треньори, с които съм работил. За 3-4 дни научихме много от него и ставаме все по-добри. Целта е да спечелим титлата, но преди това трябва да се приспособим към новия треньор. Ще дадем 100 процента от нас, за да го направим.

Делио Роси заяви: Доволен съм от момчетата. Благодарение на тях спечелихме и мисля, че се представиха добре. Направиха това, което желаех от тях. През първото полувреме не атакувахме добре, но през второто направихме повече положения и заради това успяхме да спечелим. „Дунав“ не ни изненада. По-важно беше дали нашите футболисти ще възприемат това, което тренираме от пет дни. Трябва обаче да работим още много. След този мач вече имам идея и върху какво точно.

Веселин Великов, треньор на „Дунав“: Като не можем да вкараме, няма как да вземем дори равен в София. „Левски“ създаде 100-процентово голово положение при първото попадение, а след това направи още няколко. Ние също имахме две, а ако Диян Димов беше вкарал, мачът отиваше в друга посока. Трябва да се вдигнем, да играем и да си вкарваме положенията. До 70-ата минута обаче играехме добре.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна