Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евертън“ иска Диего Коща от „Челси“

Диего Коща
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Евертън“ Роналд Куман заяви, че клубът проучва въпроса около нападателя на „Челси“ Диего Коща и по всяка вероятност ще предложи на колегата си Антонио Конте да го привлече под наем до края на календарната година.

Коща, който бе голмайстор на тима през миналия сезон, в който „Челси“ спечели титлата в Англия, изпадна в немилост на „Стамфорд Бридж“ след скандал с Конте. Испанският национал ясно заяви, че повече не смята да играе за „сините“ и иска да се върне в „Атлетико“ (Мадрид). Проблем пред осъществяването на сделката обаче е наказанието, което ФИФА наложи на „дюшекчиите“ да не могат да привличат играчи до края на тази година. Това прави невъзможно осъществяването трансфера на Коща в „Атлетико“ преди януари 2018 г.

Разбира се, че е по-добре да имаш играч с дългосрочен договор. Но щом можем да вземем играч от такава класа под наем, тогава защо не, заяви Куман.

Според английските медии ръководството на „Челси“ ще глоби Коща с 3,2 милиона евро заради отказа му да тренира с тима и скандала, в който се забърка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна