Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на полуфинал в Синсинати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати. В четвъртфиналите първата ни ракета записа победа с 6:2, 6:1 над Юичи Сугита (Япония).

46-ият в света японец не оказа почти никаква съпротива на българина. Хасковлията направи четири пробива в мача и не допусна сервисът му да бъде застрашен нито веднъж.

Доволен съм от играта си. Взех контрола в мача още от първата точка. Бързо открих слабостите в играта на Сугита и си улесних задачата. След това просто си свърших работата и спечелих мача. Мисля, че днес просто взимах най-добрите решения, в най-правилното време. Още от самото начало се чувствах много добре на корта и съумях да поддържам високото ниво, като така накрая спечелих. Сервисът и ретурът са много важни компоненти за мен и ги изпълних много добре. Мисля, че сервирах много голям процент от първия си начален удар, а и ретурите ми влизаха, което ти дава увереност. Много от ударите ми се получаваха и взимах правилните решения. Няма да променям нищо за следващия мач. Много е приятно, когато влезеш в уикенд-фазата на турнирите. Приятно е да си в последните кръгове, защото точно за това работиш и нямам търпение да трупам още победи. Наслаждавам се на тениса в момента, мисля, че не мога да правя нещата по-добре и всичко приемам като положително, заяви след срещата Григор Димитров.

Победата е втора за Григор Димитров срещу 28-годишния азиатец от два изиграни мача. Те се срещнаха и миналата година в Торонто, когато Димитров спечели с 5:7, 7:6, 6:4.

Следващият съперник на Григор ще е Джон Иснър (САЩ), който отстрани сънародника си Джаред Доналдсън 7:6, 7:5. До момента двамата са играли само веднъж помежду си, като американецът печели мача по време на Мастърс турнира в Маями през 2015 година. 

Миналия сезон най-добрият ни тенисист също достигна до полуфиналите в Синсинати, където отпадна от Марин Чилич.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна