Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белград изтегли персонала от посолството си в Скопие

Против институции на Сърбия е извършена разузнавателна дейност, заяви Александър Вучич

Снимка: БГНЕС

Сърбия изтегли целия персонал на посолството си в Скопие. От македонското министерство на външните работи съобщиха, че са получили нота от сръбското посолство, в която се казва, че персоналът е извикан на консултации в Белград. Според сръбската държавна агенция днес външният министър Ивица Дачич ще съобщи причините за заминаването на дипломатите от Скопие.

Сръбските компетентни органи установиха и доказаха, че против институции на Сърбия е извършена разузнавателна дейност и по тази причина персоналът на посолството в Скопие е изтеглен, заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от електроното издание на вестник "Блиц". Той обаче добави, че въпреки това Сърбия ще продължи да поддържа приятелски отношения с Македония.

До огромното напрежение между двете страни се стигна, след като сръбският представител на спецслужбите в посолството им в Скопие Горан Живайлевич нахлу в македонския парламент и си направи селфи. Тогава бяха пребити над сто души. Сред тях бе и сегашният премиер Зоран Заев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна