Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска постоянен арест за обвинения за убийството на 11-годишното момиче в "Меден рудник"

Прокуратурата поиска постоянен арест за 15-годишното момче, обвинено в убийството на 11-годишно момиче в бургаския квартал "Меден рудник". Магистратите решават в момента дали да наложат най-тежката мярка за престъплението, при което дете беше наръгано с нож във врата, а трупът му - оставен в асансьор на блок.

15-годишният Иван е признал вината си, но няма ясни мотиви, поясни неговият адвокат Камен Кънев. Момчето не може да обясни, защо са били с жертвата в блока в „Меден рудник“, където е убита, нито защо го е направил:

Има проблеми, за които аз очаквам от една съдебно-психиатрична експертиза да отговори по-подробно. Най-малкото, самото обстоятелство, че е извършено такова престъпление, говори за това, че в тази личност има нещо, което не е съвсем наред, има нещо сбъркано. Това, което съм чул от него и в самите му обяснения, той не е съвсем последователен в отговора на едни и същи въпроси. Той самият заявява: "не мога да отговоря" и "не знам"; "не разбирам"...

Спорът за това, къде да се пуши наргиле е един от мотивите за убийството. На обвиняемия е взета проба за наркотици. Делото се гледаше при закрити врата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна