Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мапуку готов да играе за България

Жуниор Мапуку
Снимка: levski.bg

Нападателят на "Левски" Жуниор Мапуку е готов да играе за националния отбор на България. Селекционерът Петър Хубчев познава отлично качествата на тъмнокожия голмайстор от съвместния им престой в "Берое".   

Би било удоволствие за мен да играя за националния отбор на България. Ако има такава възможност, ако треньорът ме повика, защо не? Петър Хубчев ми е като баща, но не сме говорили на темата за националния отбор, каза Жуниор Мапуку.

Нападателят бе избран за Играч на 6-ия кръг след хеттрика си във вратата на "Пирин" за победата с 3:0. Мапуку влезе като резерва и с трите си гола донесе трите точки за "сините". Чакам своя шанс и ако треньорът ме пусне сред стартовите 11, е страхотно. Моята работа е да тренирам и да показвам най-доброто, а треньорът решава кой ще играе.  В големите отбори има конкуренция и това е хубаво, защото те мотивира допълнително. И аз, и Буш тренираме здраво и се борим за титулярно място.  Не съм треньор, а само играч. Треньорът решава за състава и тактиката. Това не е моя работа. Не знаех, че съм чужденецът с най-бързия хеттрик в историята на "Левски", но сега всички говорят за това и вече знам, каза Жуниор Мапуку.

Чуйте още от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени