Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов е финалист на 500 метра едноместно кану на световното първенство

Снимка: Sportal.bg

Ангел Кодинов се класира за неделния финал в дисциплината 500 метра едноместно кану на световното първенство по кану-каяк в Рачице /Чехия/. Българинът стигна до битката за медалите, след като финишира втори в неговия полуфинал.

Това беше целта. Ангел тази година се представя доста колебливо на 500 метра, но се надявахме да се класира и той го направи. Но по принцип тази година това му е и по-силната дисциплина. Някак си не можа да подходи правилно към 1000 метра. Той е още млад състезател, едва втора година е при мъжете. Конкуренцията е огромна, но все пак той направи това което трябваше. Ако утре влезе в 6-цата ще е голям успех за него. Трябва да бъдем реалисти, за медал ще му е много трудно, заяви след гонката специално за предаването „На финала“ старши треньорът на националния отбор Милко Казанов.

В дисциплината 200 метра едноместно кану Станилия Стаменова и в същата дистанция на едноместен каяк Кристиян Душев ще карат утре в полуфиналите.

Първите 6 се класираха директно за полуфинал. Те смятат, че са съхранили силите си, за може утре в полуфиналите да дадат всичко от себе си и да се класират за финала. Надявам се да го направят, защото е по-силите и на двамата, допълни Казанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени