Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозен спад в одобрението на френския президент Еманюел Макрон

| обновено на 27.08.17 в 18:10
Еманюел Макрон
Снимка: БГНЕС

Срив в рейтинга на президента Еманюел Макрон отчитат социолозите във Франция. Ново проучване, изготвено за "Журнал дю Диманш", показва, че неодобрението към френския президент е нараснало до 57 процента, което е с цели 14 пункта повече спрямо юли. Удовлетворение от работата на президента центрист са изразили 40 процента от запитаните – с 14 пункта по-малко от предишно проучване.

Проучването е удар срещу водената от Макрон политика, се казва в коментарите. Френският президент среща сериозен отпор от синдикатите заради намерението му за реформа в трудовото законодателство. Редица профсъюзни лидери вече обявиха стачна готовност за средата на септември.

Говорителят на правителството Кристоф Кастанер заяви готовността на правителството да извърши необходимите реформи, дори това да е за сметка на спад в доверието сред французите.

Според резултата от допитването повечето избиратели не са удовлетворени от работата на държавния глава, съобщи Ройтерс. Това е обрат за Макрон, който преди по-малко от четири месеца се радваше на съкрушителна изборна победа, отбелязва агенцията.
Спадът в популярността на Макрон от месец май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд за същия период от управлението му. Анкетата сочи ход надолу и при доверието в премиера Едуар Филип
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна