Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Гълъбинов вкара на "Ювентус"

Андрей Гълъбинов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Андрей Гълъбинов се разписа за първи път през сезона, но не успя да помогне на "Дженоа" да избегне домакинската загуба с 2:4 от шампиона "Ювентус" в среща от втория кръг на италианското футболно първенство. Пауло Дибала се отличи с хеттрик за торинския гранд, който е лидер в класирането с пълен актив от 6 точки.

Домакините отбелязаха още в 18-ата секунда при първата си атака. Горан Пандев проби от дясно и центрира по тревата към границата на малкото наказателно поле, а в опита си да избие Миралем Пянич засече топката в собствената си врата. Шест минути по-късно Андрей Гълъбинов удвои аванса на "Дженоа". Българинът беше ритнат в пеналта от Даниеле Ругани, след което сам реализира отсъдената дузпа с първия си гол за клуба. Шампионите отвърнаха и до почивката успяха да изравнят резултата. Пауло Дибала намали в 14-ата минута с удар от десетина метра след асистенция от ляво на Пянич, а в третата минута на добавеното време в края на първата част Дибала направи 2:2 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Дарко Лазович в наказателното поле. Между попаденията на гостите Гълъбинов имаше нов шанс да се разпише в 33-ата минута, но не успя да намери целта от чиста позиция след добро подаване на Лазович. "Ювентус" стигна до пълен обрат след малко повече от час игра с попадение на Хуан Куадрадо, който получи пас в дясно в пеналта от Марио Манджукич, финтира Диего Лаксалт и от 8-9 метра преодоля за трети път Матиа Перин. Във втората минута на добавеното време Дибала оформи своя хеттрик с удар от десния ъгъл на пеналта.

В друга изтеглена среща от кръга "Болоня" победи домакина "Беневенто" с 1:0. Единственото попадение падна в 55-ата минута след самостоятелен пробив на Годфред Донса. Домакините, които са новаци в елита, си помислиха, че изравняват резултата в осмата минута на допълнителното време, когато Фабио Лусиони вкара с добавка от малък ъгъл, но в последствие попадението беше отменено след консултация между реферите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна