Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Верея“ победи „Витоша“ (Бистрица) и измести „Левски“ от четвъртото място в класирането

Снимка: БФС

„Верея“ победи като гост с 3:0 „Витоша“ (Бистрица) в последната среща от 7-мия кръг на Първа професионална футболна лига. След този успех старозагорците изместиха „Левски“ от четвъртото място в генералното класиране. И двата тима имат по 13 точки, „Верея“ е по-напред заради победата с 2:0 като домакини по-рано през месеца.

В 33-та минута Меди Фенуш дриблира между трима бранители на домакините и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Християн Василев за 1:0. През второто полувреме

Гостите стигнаха до втори гол, с който си подсигуриха победата. Вратарят Василев допусна груба грешка, изчиствайки топката в краката на Бенгюзов, който го прехвърли с удар от 35 метра за 2:0. Георги Андонов пък оформи крайния резултат след центриране от ъглов удар в 87-та минута.

Илиян Илиев, Верея: Положихме усилия да играем добър футбол, но може би трябваше по-бързо да вкараме втори гол. Имаше пространства и вторият гол стана, а тогава мачът приключи. Имам резерви в офанзивен план, защото мисля, че имаме качества и талант да направим повече. За момента обаче се представяме добре и се надявам да останем отговорни към себе си и към отбора.

Костадин Ангелов, Витоша: Не знам какви проблеми имат във Верея, но имат играчи. Загубихме вяра, нямаме и самочувствие. Ще го поправим само с работа, иначе сме обречени. Няма да имаме шанс да излезем от кризата, ако не работим два пъти повече. Загубихме себе си и това е най-притеснителното. Когато човек не му е бистър умът и когато знае, че не е по-добър, е редно да загуби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени