Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петра Квитова и Гарбине Мугуруса във втория кръг на US Open

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петра Квитова и Гарбине Мугуруса продължават участието си в откритото първенство по тенис на САЩ. В първия кръг чехкинята се наложи със 7:5, 7:5 над сръбкинята Йелена Янкович. Квитова се приспособи трудно към защитния стил на Янкович, но в крайна сметка отстрани вицешампионката от 2008-а година.. Чехкинята, която почива пет месеца и се завърна на корта през май, спечели втория сет след изоставане от 0:2, въпреки че допусна пробив и в седмия гейм. Тя обаче спечели четири поредни и сложи край на мача с форхенд на линията. В следващия кръг ще срещне  французойката Ализе Корне

Испанката, която е шампионка от Уимбълдън записа първа победа в кариерата си на "Артър Аш" след успех с 6:0, 6:3 над американката Варвара Липченко. Мугуруса, която има две титли от Големия шлем, започна успешно тазгодишното издание на надпреварата, въпреки че по принцип не се чувства добре на този турнир и до момента не е минавала третия кръг. Стартът с три загубени гейма обаче ще й вдъхне увереност.

Била съм тук и преди, но никога не съм се справяла добре. Всеки път обаче давам всичко от себе си на корта. Тя (Липченко) беше малко нервна в началото, а аз играех добре. В края силите се изравниха и се получи хубава битка, каза Мугуруса след срещата.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна