Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поддръжка на екопътеките поискаха жителите на Бръшлян

По - добра поддръжката на екопътеките искат жители на село Бръшлян, които се занимават с развитието на селски туризъм в Странджа. Искаме и възстановяването на няколко популярни еко маршрути и параклиси в околностите на селото,  каза Калина Неделчева, председател на местното сдружение за опазване на природното и културно наследство


"Трудности срещаме с поддръжката на инфраскруктурата, на екопътеките в парк Странджа. Там е трудното. Говоили сме, с общи усилия успяваме, но може и още. Други трудности нямаме. Община Малко Търново винаги ни е съдействала, помагала е с каквото може. И с реклавна цел, и с фестивалите, които правят, с панаирите,които организират", сподели Неделчева.


Жителите на село Бръшлян в Странджа успешно развиват селски туризъм. 20 къщи  за гости посрещат посетители, на които представят красотата на планината, историческото минало и местните обичаи и фолклор.  Близо 7 хиляди туристи посещават Бръшлян през лятото, като освен българи, сред тях има и много организирани посещения на англичани, германци и французи. Интерес към селото има и през останалите сезони.  Бръшлян е архитектурен и исторически резерват.


Как се развива и управлява този успешен туристически продукт разказва в своя репортаж Стефка Бакърджиева:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна