Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хюстън четвърти ден се бори с наводненията, причинени от "Харви"

Автор:
Ураганът "Харви" в Мексиканския залив
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В района на американския град Хюстън, щата Тексас, където четвърти пореден ден вали дъжд, донесен от урагана "Харви", водата достигна покривите на едноетажните къщи, съобщи Асошиейтед прес. Четвъртият по големина град на САЩ все още е парализиран от един от най-силните валежи в историята на страната. Не се очаква положението да се облекчи, защото "Парви" все още се намира над района на Мексиканския залив.
Засега официално е потвърдена смъртта на двама души. Хюстънска телевизионна станция съобщи за гибелта на шестчленно семейство, удавило се, когато ванът им е бил отнесен от придошлите води.
Националният център за ураганите съобщи, че "Харви", след като се е насочил навътре в континента, се връща обратно към крайбрежието на Мексиканския залив.
Прзидентът Доналд Тръмп заяви, че ще възстановяването на районите, засегнати от стихията, ще е много скъпо и обеща да обсъди с Конгреса как ще се финансира този процес, предаде Ройтерс. Президентът похвали действията на властите и на хората в Тексас, които по думите му много добре се справят с тежката ситуация.
Тръмп, който утре ще посети Тексас, заяви, че може да се върне там и в събота и да спре в Луизиана, където също вали проливен дъжд.

САЩ , ураган , обстановка


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна